С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС проведе второто си онлайн събрание с отдалечен достъп

НПСС проведе второто си онлайн събрание с отдалечен достъп

Печат Е-мейл
(0 гласа)

Националното представителство на студентските съвети в Република България проведе своето второ Общо събрание в онлайн среда с отдалечен достъп.

Второ Общо събрание с отдалечен достъп проведе НПСС във виртуална среда, в което участваха делегати от 34 висши училища. Инициативата за провеждането на събранието е на ръководството на организацията и е във връзка с въведената епидемична обстановка, която забранява провеждането на масови събития и струпване на множество хора на едно място.

По време на събранието бяха обсъдени актуалната епидемична обстановка в страна и мерките, които висшите училища въвеждат с цел ограничаване на вирусната инфекция, както и прилаганите методи за обучение в електронна среда.

Делегатите се обединиха около необходимостта да се търси подход за правилното функциониране на образователната система, която да бъде адекватна на ситуацията с Covid-19, но и в същото време да бъде достатъчно гъвкава, за да даде необходимото качествено образование.

Общото събрание на НПСС реши да проведе ежегодното издание на Националния приз „Студент на годината”, чиято цел е да отличи най-активните студенти в страната.
Делегатите дадоха зелена светлина и на инициативата на ръководството за подписване на меморандум за сътрудничество с ключови организации в НПО сектора, с които НПСС да си партнира по значими проекти за студентската общност.


За контакти

02 4414 990