С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС проведе среща с кмета на район Студентски град

НПСС проведе среща с кмета на район Студентски град

Печат Е-мейл
(0 гласа)

Представители на ръководството разговаряха с кмета на Студентски град Представители на ръководството на НПСС се срещна с кмета на кв. "Студентски град" - г-н Петко Горанов.

От страна на националната организация присъстваха председателят - г-н Даниел Парушев и зам.-председателят - г-жа Лидия Даскалова. В рамките на провелата се среща се обсъдиха редица важни за студентите въпроси. В центъра на дискусията бяха поставени темите за поддръжката и чистотата на квартала, поставянето на улично осветление, регулирането на движението, начините за справяне с масовото паркиране на коли на главните улици и пр.

Обсъден беше и завършеният ремонт на тръбите за топлопредаване, за който НПСС сигнализира през летните месеци. Напомняме, че благодарение на намесата на организацията, "Топлофикация София" - ЕАД измени решението си за продължителност на ремонта и за датите на провеждането му. Така той беше отложен с един месец и съкратен от 60 на 30 календарни дни. Друга тема, която беше засегната, е наличието на кадастрална карта на кв. "Студентски град", която беше изготвена скоро.

Благодарение на нея се даде ход на решаването на въпроса с неизяснената собственост на десетки обекти в квартала. Един от най-съществените за студентите въпроси беше този за създаването на Консултативен съвет към кмета на район "Студентски". Г-н Горанов спази своето обещание, което беше дал скоро след неговия избор на длъжността, и потвърди готовността за скорошното сформиране на консултативния орган.

Той ще се състои от представители на висшите училища в гр. София, които разполагат с общежития на територията на кв. "Студентски град". Представителите ще бъдат излъчени от НПСС.


За контакти

02 4414 990