Печат на тази страница
Председателят на НПСС награди участници в Студент на годината на УНСС

Председателят на НПСС награди участници в Студент на годината на УНСС

Публикувана в Новини.

(0 гласа)

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки се проведе поредното издание на Студент на годината на УНСС. На официална церемония в аула „Максима“ на УНСС бяха наградени победителите на деветото издание на конкурса „Студент на годината 2020“, организирано от Студентския съвет на УНСС.

Събитието беше под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и беше излъчено онлайн.
Победителите бяха избрани от жури в състав: проф. д-р Димитър Димитров, ректор, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), Петко Горанов, кмет на район „Студентски“, доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС, доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, докторант Мартин Петков, член на Съвета на настоятелите, г-н Ангел Стойков, председател на СС, и г-н Илиян Чабуклийски, секретар на СС.
Председателят на Национално представителство на студентските съвети – Даниел Парушев връчи наградата в категорията „Талант на годината“ на Валери Коничева от специалност „Икономика с преподаване на английски език“. Победителката сподели, че е щастлива от избора си да учи в УНСС. „Смятам, че трябва да градим своето бъдеще тук и да показваме България на световната сцена като държава, в която има млади, мотивирани и амбициозни хора, способни да променят бъдещето не само на страната, но и на света”, заяви тя пред журито в залата.
Пред гостите Даниел Парушев благодари за поканата да бъде част от журито и подчерта, че неслучайно мотото на университета е „Духът прави силата“, защото духът на УНСС и на студентската му общност е много силен.