С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Ректорът на МУ-София и представители на ръководството на НПСС се срещнаха

Ректорът на МУ-София и представители на ръководството на НПСС се срещнаха

Печат Е-мейл
(0 гласа)

Ректорът на Медицински университет – гр. София – Акад. Лъчезар Трайков беше домакин на срещата, инициирана от Национално представителство на студентските съвети в България.

Председателят на НПСС – Даниел Парушев и Видин Кирков – гл. секретар на НПСС и председател на Студентския съвет на Медицински университет – гр. София проведоха разговор с акад. Лъчезар Трайков – ректор на МУ-София.
Срещата между НПСС и МУ-София се инициира от ръководството на НПСС, което е заложило в своята програма провеждането на активен диалог с институциите в страната и затвърждаване на комуникационните отношения с висшите училища. В рамките на своята програма за мандат 2020-2022 година ръководството на НПСС залага прозрачност при работата на организацията и активностите, които следва да съпътстват общата работа на ръководните представители.
По време на срещата тримата обсъдиха ситуацията с пандемията в страната и евентуалното развитие на нещата в бъдещо време. Акад. Трайков увери представителите на студентите, че висшето училище се справя с онлайн обучението и изрази надеждата си, че след 21 декември обучението в присъствена форма ще продължи. В случай, че това не бъде възможно то тогава ще има затруднения с усвояването на знанията, защото в медицината практическите упражнения са от важно естество за обучението. Ректорът сподели пред студентите, че ръководството обмисля семестриалните изпити да бъдат в електронна среда според възможностите, но предпочитат те да бъдат присъствено в зала при спазване на противоепидемичните мерки и с 30 човека в аудитория.
По време на срещата от ръководството се похвалиха, че са единственото висше училище, което дава 4 стипендии месечно на студентите, които участват на първа линия, както и, че при проведени 60 часа получават 520 лева.


За контакти

02 4414 990