С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Председателят на НПСС участва в конференция на тема: “Пост-ковид трансформация на икономиките и обществата”

Председателят на НПСС участва в конференция на тема: “Пост-ковид трансформация на икономиките и обществата”

Печат Е-мейл
(0 гласа)
“Пост-ковид трансформация на икономиките и обществата” беше темата на научната студентска конференция, организирана от Студентския съвет при УНСС и катедра „Регионално развитие“, под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров. Форумът, в който участва и председателят на НПСС – Даниел Парушев се проведе хибридно и е посветен на 30-годишнината от учредяването на Студентския съвет на УНСС.
Снимки от събитието
В приветствието си Даниел Парушев отбеляза, че организаторите съумяват да усетят пулса на студентската общност. Според него фактът, че на конференцията има толкова много разработки, показва едно – студентите харесват атрактивните и актуални теми и имат желание да се развиват. Той обърна внимание на научноизследователския потенциал на университета и посъветва Студентския съвет да разраснат конференцията на международно ниво.
Форумът продължи с представянето на над 25 студентски разработки, разделени в 2 панела. Те ще бъдат обединени в научен сборник, който ще бъде издаден съвместно с катедра „Регионално развитие“ и Студентския съвет. Модератори на първия панел бяха Илиян Чабуклийски, секретар на Студентския съвет и доц. Василева. В него се разгледаха теми, обхващащи икономическите последици върху развитието на Европа, последствията при заведенията и търговските центрове и трансформацията на икономиката. Във втория панел, с модератори гл. ас. д-р Никола Танков и гл. ас. д-р Десислава Боцева, катедра „Регионално развитие“, се разгледаха теми като влиянието на пандемията върху психичното състояние, от традицията към модернизацията и други.

За контакти

02 4414 990