С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Председателят на НПСС участва в МИФ на Студентски съвет на УНСС.

Председателят на НПСС участва в МИФ на Студентски съвет на УНСС.

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителство на студентските съвети участва в трите панела на осемнадесетото издание на тридневния Младежки икономически форум (МИФ) 2021, организирано от Студентския съвет на УНСС, по случай 30-годишнината му. Събитието беше проведено хибридно – в аула „Максима“, платформата MS Teams и на живо в социалните мрежи на висшето училище. Темата на тазгодишния форум беше „Икономическият преход в България – уроците, които взехме“. В първия ден гост-лектор беше доц. д-р Пламен Орешарски, политик, финансист, преподавател в УНСС и НБУ и бивш министър-председател на Република България.
Снимки от срещата
Гост-лектор във втория панел на събитието беше проф. Коста Костов – председател на Управителния съвет на фондация “INSPIRO” и консултант по белодробни болести.
Гост-лектор в трети панел на форума беше г-н Стефан Софиянски, политик, бивш служебен министър-председател и кмет на София през периода 1995 г. – 2005 г.
Следвайте ни във FACEBOOK
Последният ден от МИФ 2021 беше открит от Ангел Стойков, който направи ретроспекция на изминалите дни, през които бяха дискутирани темите за икономическия преход в България през последните три десетилетия и последиците върху обществото от COVID-19: „В рамките на три дни имахме възможността да обсъдим изключително актуални и иновативни теми, които ни касаят не само като студенти, но и като активни граждани на обществото. Въпреки трудната епидемична обстановка, успяхме да проведем тези събития за всички студенти в УНСС онлайн и присъствено.“
 
„Темата за случващото се през 30-те години на преход е много интересна. Лекцията по отношение на здравеопазването е също актуална, защото сме изправени пред едно огромно предизвикателство, както за студентската общност, така и за всички преподаватели. Ние се адаптирахме изключително бързо към онлайн средата, но в същото време можем да кажем, че качественото обучение е в присъствена среда“, коментира Даниел Парушев.
 
Той отбеляза, че от НПСС са поставили въпроси пред министъра на здравеопазването и на образованието за връщането на студентите в университетите.

За контакти

02 4414 990