С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС с допълнителен офис за работа със студенти

НПСС с допълнителен офис за работа със студенти

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Националното представителство на студентските съвети отваря нов офис в сградата на Националния студентски дом.
Националният център за студентско самоуправление към Националното представителство на студентските съвети ще разполага с допълнителен офис – приемна и заседателна зала в сградата на Националния студентски дом, където е седалището на националната студентска организация.
Снимки
Помещенията се предоставят на НПСС във връзка с проведен предвиден ремонт, свързан с необходимостта организацията да развива своята дейност в страната. Необходимостта от разрастване на обема на работа е свързан с водената от ръководството на НПСС политика да бъде по-обхватна дейността на НПСС на национално ниво.
Получените нови помещения са голямо постижение за организацията, която представлява студентската общност на национално ниво. В мандат 2020-2022 година с председател Даниел Парушев, организацията успя да постигне големи успехи по отношение на водените политики и контакти с отговорните институции в страната по въпросите на висшето образование. Напомняме, че в рамките на мандата бяха отпуснати до 100 млн. лева за ремонт на студентските общежития, два пъти беше увеличен максималният таван на студентските стипендии до 200лв за отличници към момента, вдигнати бяха и стипендиите за докторанти. В мандата бяха осигурени повече държавни средства за студентски стипендии, като бяха проведени редица срещи с НПО сектора за подобряване прозрачността на работата на организацията.
Последвайте ни във Facebook
Всички тези успехи са постигнати благодарение на неуморната работа на целия екип на организацията, което води до неоспоримо вдигане нивото на организацията, коментира Даниел Парушев – председател на НПСС. Той оцени свършеното до момента като много важно и за студентите в страната, защото поставя организацията като водеща в студентските среди. В следващите дни предстои среща с финансовия министър, на която НПСС ще направи конкретни предложения към министерството. Работим и по много други въпроси, с които да подобрим социалната и образователна среда на студентите, коментира още той.

За контакти

02 4414 990