С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

УНСС избра студент на 2021 година. НПСС сред партньорите

УНСС избра студент на 2021 година. НПСС сред партньорите

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителства на студентските съвети Даниел Парушев беше сред официалните лица, които връчи награди в поредното издание на Студент на годината на УНСС.
Официалната церемония се състоя в аула „Максима“ на УНСС, при спазване на всички противоепидемични мерки и допускане в залата след представяне на зелен сертификат. Тържеството започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на пожара в дома за възрастни в с. Рояк и на автобусната катастрофа на АМ „Струма“.
Следвайте ни във Facebook
Отличия бяха връчени в категориите: „Бакалавър на годината“, „Магистър на годината“, „Докторант на годината“, „Спортист на годината“ и „Талант на годината“. Победителите награди жури в състав: проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, пом.-ректор на УНСС, проф. д-р Даниела Фесчиян – председател на Контролния съвет на УНСС, проф. д-р Галина Младенова – председател на Комисията за академична етика на УНСС, доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС и на НБС ВОН-КНСБ, г-н Даниел Парушев – председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) и г-жа Гергана Дончева, докторант в УНСС и бивш член на Студентския съвет. Над 60 студенти подадоха своите документи за петте категории, обявени от организаторите.
Наградата в категория „Талант на годината“ бе връчена от доц. Лиляна Вълчева и Даниел Парушев на Кристина Костова, специалност „Икономика и инфраструктура“. Tя е шампион по скоростно нареждане на кубчето на Рубик. Общо е поставяла 5 национални рекорда и в този момент все още държи рекорда за средно време на България за кубчето Skewb.
Даниел Парушев отбеляза, че УНСС изгражда знаещи хора дори и в онлайн среда и тук са едни от най-умните и талантливи студенти в страната: „ Никога не се отказвайте от това, което правите и го правете със сърце и душа!“

За контакти

02 4414 990