С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Влиянието на дигиталните технологии обсъдиха във УНСС

Влиянието на дигиталните технологии обсъдиха във УНСС

Печат Е-мейл
(0 гласа)
„Влиянието на дигиталните технологии върху образованието и бъдещето на професиите” беше темата на срещата-дискусия, която се проведе онлайн във фейсбук, MS Teams и присъствено в Малката конферентна зала в УНСС. Лектор беше доц. д-р Мариана Тодорова - футуролог, доцент в Института по философия и социология към БАН.
Снимки от събитието
Събитието е част от проекта на Студентския съвет на УНСС „Trainings #16“, съвместно с Националното представителство на студентските съвети (НПСС). То даде възможност на студентите да чуят лекция за промените в образованието след навлизането на дигитализацията и бъдещето, което предстои в професионален план.
Събитието беше открито от Председателя на НПСС – Даниел Парушев, проф. д-р Цветана Стоянова - зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС и Ангел Стойков – Председател на Студентския съвет на УНСС.
„Новите технологии са изключително важни и все повече ще се набляга на тях. В близкото бъдеще много от сегашните професии може да изчезнат и ако искаме да бъдем адаптирани, подобни лекции ще ни бъдат от полза“, коментира Даниел Парушев пред аудиторията.
В презентацията си доц. Тодорова обхвана много разнообразни теми, свързани с образованието, дигитализацията и професиите. Тя представи обогатената виртуална реалност, която навлиза при нас, както и новите учебни подходи, прилагани при дистанционното обучение.

За контакти

02 4414 990