С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Председателят на НПСС участва в Студентската научна сесия на ТУ-Габрово

Председателят на НПСС участва в Студентската научна сесия на ТУ-Габрово

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителство на студентските съвети в Република България – Даниел Парушев присъства на представянето на докладите в Студентската научна сесия на Технически университет – Габрово.
При започване на форума г-н Парушев поздрави организаторите и участниците в Студентската научна сесия 2022 и пожела успех на всички, изнасящи научни доклади студенти, докторанти и ученици. По-късно председателят на НПСС разговаря с представители на Студентския съвет на ТУ-Габрово по теми, свързани със социално-битовите условия за живот в студентските общежития и участието на студентското представителство в дейността на националната студентска организация.
Снимки от събитието
Студентската научна сесия на ТУ-Габрово се превърна в интересен форум за дискусии и презентиране на научни разработки на студенти и ученици. В тазгодишното издание бяха представени общо 76 доклада в три тематични секции „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“. Ученици от ПТГ „д-р Никола Василиади“ и ОУ „Ран Босилек“ също се включиха в студентския форум и представиха своите разработки. Съорганизатори на събитието са Европа директно – Габрово и Териториалната организация на научно-техническите съюзи – Габрово, които осигуриха парични награди за отличените участници. Представените доклади се оцениха от 13 -членно жури, включващо представители на студентската общност.
Студентът Ивайло Величков Димитров, от специалност Индустриален мениджмънт, стана носител на специалната европейска награда с доклад на тема: „Младото поколение в европейска България“.
Първите три места в секция „Електротехника и електроника“ се заеха от: инж. Тодор Красимиров Тодоров, специалност Комуникационна техника и технологии, с доклад на тема: „Разработка на универсална интегрирана система за мониторинг в комуникациите“. Маг. инж. Цветислава Лавчиева от специалност Компютърни системи и технологии“ впечатли журито с „Разработка на система с изкуствен интелект за разпознаване на породи кучета“ и се класира на второ място. Докладът „Мониторинг на микроклимат в класна стая“ с автори - Данйъл Преслав Георгиев и инж. Марина Михаилова Селиванова от ПТГ „д-р Никола Василиади“ бе отличен с третото място.
Изключително интересни доклади бяха представени и в секция „Машиностроене и уредостроене“. Ипек Юсеинова от специалност „Мехатроника“, зае първо място с доклад на тема: „Информационни устройства в мехатрониката“. Симеон Малчев, също от специалност Мехатроника, получи втора награда за разработка „Ултразвукова оценка на заварени съединения в машиностроенето“. Анита Стоянова и Деница Митова от същата специалност, заеха трета позиция със съвместен доклад на тема: „Рационализация на специализирано микрометрично средство за измерване дължина на обща нормала на цилиндрични зъбни предавки с прави външни зъби в тежкото машиностроене“.
В секция „Социални и стопански науки“, освен европейската награда, студентът Веселин Пенковски от специалност Софтуерно и компютърно инженерство зае първо място с доклад на тема „Инвестициите като основа на растежа и богатството“.

За контакти

02 4414 990