С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС се срещна с министъра и зам.-министъра на здравеопазването д-р Асен Меджиев и д-р Лидия Чорбанова

НПСС се срещна с министъра и зам.-министъра на здравеопазването д-р Асен Меджиев и д-р Лидия Чорбанова

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Националното представителство на студентските съвети в Република България се срещна с министъра и зам.-министъра на здравеопазването д-р Асен Меджиев и д-р Лидия Чорбанова с желанието да бъдат продължени досегашното добро партньорство и комуникация.
Основният въпрос, който представителите на студентската общност поставиха, беше за оставането на университетите в присъствена форма на обучение. От министерството увериха, че за тази есен не се очаква студентите да преминат в дистанционна форма на обучение поради епидемиологична или пандемична обстановка. Самите те са привърженици на присъствените занятия, защото виждат колко щети са нанесени от онлайн присъствието в последните две години, и ще направят всичко възможно студентите да останат в аудиториите.
Снимки от срещата
Представителите на медицинските университети, участващи в срещата, повдигнаха и въпроси, свързани с начина на зачисляване на специализантите. Сред обсъдените теми бяха още възможностите за оптимизация на учебните програми и държавните стажове и начини за връщане на специалистите в регионите.
В края на срещата от НПСС отправиха покана към д-р Чорбанова да представи лекция пред студентската аудитория. Тя веднага откликна позитивно и предложи тема, свързана със системата на здравеопазване и начин на финансиране, която да обогати средното разбиране за функционирането на здравеопазването.

За контакти

02 4414 990