С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Ръководството на НПСС се срещна с Министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Ръководството на НПСС се срещна с Министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Представители на ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България обсъдиха с министъра на младежта и спорта въпроси, които засягат развитието на университетския спорт във висшите училища и младежките политики в страната.
На срещата министър Лечева и представителите на студентската младеж повдигнаха въпроса с подобряването на диалога между студентските представители и министерството, както и необходимостта от ревизиране на законовите текстове, които касаят спорта във висшите училища. Студентите поискаха от министъра да се обърне внимание върху политиката, която държавата провежда по отношение на университетския спорт в университетите, който в редица висши училища се е превърнал във фиктивна функция и реално остава на заден план. Това според студентите се дължи и на почти липсващото финансиране от страна на държавата за университетски спорт.
Според студентите държавата трябва да окаже по-голям контрол върху финансирането за университетски спорт, за да може да се развива масовият спорт във висшите училища.
На срещата между двете страни бяха обсъдени и ролята на НПСС в законодателните инициативи на Народното събрание по отношение на младежките политики и физическото възпитание. Ръководството на НПСС се ангажира да засили експертното си участие във всички свои структури на ведомството, в които има представители.
Срещата с министъра на младежта и спорта беше проведена с оглед на водената от НПСС политика за прозрачност и активност на ръководството в мандатната си програма, както и с оглед на засилване на участието на студентските представители при участие им в структури, развиващи студентските политики в страната. #НПСС #NASC

За контакти

02 4414 990