С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС на работно посещение във Варна

НПСС на работно посещение във Варна

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Работни срещи със студентските съвети във Варна проведе председателят на НПСС Даниел Парушев. Посещението на представителите на ръководството във Варна беше във връзка с водените от НПСС политики по регионален принцип. На среща със Студентските съвети на ТУ-Варна, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” и ВСУ „Черноризец Храбър” присъстваха председателят на НПСС – Даниел Парушев и зам.-председателят на организацията Доротея Николаева.
Снимки от срещата
Представителите на студентските общности на висшите училища споделиха предстоящите инициативи с представителите на националната организация и обсъдиха предстоящите въпроси, които НПСС ще повдигне пред властимащите.
Представителите на НПСС се срещнаха с началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Сред дискутираните теми с ръководството на ВВМУ бяха: образованието във военните училища, промените след виртуалното обучение, съвместни дейности между Студентския съвет на ВВМУ и Националното представителство, както и проблемите на студентската общност. Обсъдени бяха идеи за промени в образователната сфера, както и начините те да се реализират. Коментирани бяха и възможности за общи събития, организирани съвместно от флотската Алма матер и националната студентска организация.
По-късно ръководството разговаря и с проф. д-р инж. Валентина Маркова - заместник-ректор "Академичен състав и координация" на Технически университет - Варна. С нея представителите на студентите разговаряха по въпроси на учебно-научната дейност и формиране на политики по отношение на мотивацията на бъдещите висшисти да се занимават с научна дейност. Двете страни обсъдиха още провеждане на национална студентска конференция за студентите, които се обучават в технически науки. Предстои НПСС да проведе национална конференция в направление Стопански науки и Технически науки, което е част от мандатната програма на ръководството на НПСС за 2022-2024 година.

За контакти

02 4414 990