С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Международната дейност в НПСС е основен приоритет от учредяването на организацията още през 2000 година

Международната дейност в НПСС е основен приоритет от учредяването на организацията още през 2000 година

Печат Е-мейл
(1 глас)
Поредна приятелска среща се проведе в офиса на НПСС. Този път с г-жа Ива Петрова – учредител на Представителство на студентските съвети (р.б. от 2005 година Национално представителство на студентските съвети) и представител на Технически университет – София от далечната 2000 година.
С Ива се срещнаха председателят на НПСС – Даниел Парушев и Емилия Хинкова от УАСГ. На срещата тримата разговаряха за мечтите на студентите през далечната 2000 година и за предизвикателствата, пред които са се изправили младите хора тогава преди 23 години.
Срещата с регионален директор в технологичната фирма HCL Technologies ръководството на НПСС провежда с оглед на заложената в платформата политика за прозрачност в работата на организацията. В ПСС Ива Петрова е позната като най-влиятелния човек в организацията през това време на международната сцена.
Г-жа Петрова разказа за трудностите, които са имали в началото на своята работа и пресъздаде историята на приемането на организацията в голямото европейско семейство на Европейския студентски съюз, тогава познато като ESIB.
В своя разказ завършилата и вече реализирана студентка представи историята на своята работа в НПСС през онези години. В думите ми се усеща голямо вълнение, защото се пренасям в едни от най-хубавите си години, споделя тя.
Вълнуващата среща между представители на НПСС и Ива Петрова са във връзка с подготвянето на книжно издание, което организацията ще издаде във връзка с отминалите първи 20 години от своята история.
Днес, реализирана в международна технологична компания, Ива изразява уважението си към всички отдали времето си на каузата НПСС да запази своята идентичност и с радост приветства идеята да се уважава историята на единствената национална студентска организация, успяла да се съхрани в бурни времена на демократичния преход.
Очаквайте продължението на проведеното интервю с Ива Петрова в изданието на НПСС.

За контакти

02 4414 990