С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Зам.-председателят на НПСС с престижна награда

Зам.-председателят на НПСС с престижна награда

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Зам.-председателят на НПСС - Доротея Николаева е един от участниците в студентския отбор "Black Window" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", който се класира в ТОП 3 на десетото издание на престижната Академия за иновации 2023.
Събитието, в което участваха 50 студентски отбора от цялата страна, бе организирано от Innovation Starter.
Студентите Доротея Николаева, Цветан Митев и Калина Петева се представиха с иновативна еко идея за градската среда. Екипът предложи гама от екологични панели, съчетаващи мъх и мицел, от които да се изработят фасадни панели и пана за обществени места - спирки, паркове и др., а също и покривни и интериорни панели.
Отборът „Black window” представи в рамките на 6 минути бизнес план за развитие на производството. Ден по-рано авторитетното 26-членно жури от представители на Европейския инвестиционен фонд, Европейската комисия, Фондовата борса, учени от водещи български университети, сред които и деканът на Факултет "Международна икономика и администрация" - доц. д-р Елеонора Танкова, както и представители на едни от най-големите български компании, селектира 10 отбора от различни университети в страната за участие във финала.
"Академия за иновации" е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори. Проектът е посветен на развитието на предприемачески умения на студенти и финансирането на техните първи бизнес идеи. През 2023 година се реализира за десета поредна година под формата на хакатон, в който български студенти оформят първите си бизнес проекти и разработват прототипи на идеите си. Ключови партньори на Академията са Представителството на Европейската комисия в България, Европейска инвестиционна банка, Българска фондова борса, UniCredit Bulbank, Софийска вода, част от Веолия, Аурубис България, Нестле България, Кока-Кола България, Лукойл България и др.

За контакти

02 4414 990