С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС реализира първи планински поход до Черни връх

НПСС реализира първи планински поход до Черни връх

Печат Е-мейл
(0 гласа)
При изключителен интерес беше проведен първия планински поход, който организира Националното представителство на студентските съвети в Република България до Черни връх, Витоша. Националното представителство на студентските съвети в Република България организира първия планински поход в историята на организацията, в който се включиха 50 студенти от София, Пловдив и Плевен. Делегацията на НПСС изкачи Черни връх на 2290 метра надморска височина на 17 Септември – в Деня на София.
На пук на лошото време студентите решиха да проведат планирания поход до Черни връх, който дава началото на инициативата на НПСС за покоряване на планинските забележителности в България.
Снимки
50-те студента вървяха по стъпките на Щастливеца от Хижа „Алеко“ до Черни връх.
Събитието се организира за първи път от НПСС и има за цел да се насърчи активността на студентската младеж. Изкачването на Витоша от хижа "Алеко" започна в 10:00 часа, а студентите бяха силно ентусиазирани от инициативата.
„Ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България е заложило в мандатната си програма за 2022-2024 година да бъде насърчавана студентската активност и опазване на природата“, сподели пред колегите си Даниел Парушев – Председател на организацията. Той подчерта, че подобни инициативи ще бъдат заложени в календарния план на организацията и в бъдеще, а спортната активност на студентите трябва да бъде насърчавана повече и от държавата.
Предстои НПСС да проведе втори поход до интересна туристическа дестинация до края на годината.

За контакти

02 4414 990