С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Откриха блок 55Г в Студентски град след основен ремонт

Откриха блок 55Г в Студентски град след основен ремонт
Председателят на НПСС присъства на официалното откриване на реновираният блок 55Г на студентските общежития на УНСС.
След ремонта той става най-добре изглеждащата и обзаведена сграда в Студентски град, в която да бъдат настанявани докторантите и младите семейства на УНСС.
Блок 55Г е първият от трите блока на УНСС, който беше изцяло ремонтиран със средства, отпуснати с Постановление № 219 на Министерски съвет от 17.08.2020 г., което включва подмяна на всички инсталации – ВиК, електро и топлоснабдяване, асансьорни уредби, абонатни станции, подмяна на всички подови настилки и врати, ремонт на покрива, подмяна на дограма и поставяне на топлоизолация. Балконите са остъклени, което значително увеличава жилищната площ. Подменени са всички мебели, стенните и таванни покрития във всички помещения. Всичко, подлежащо на реконструкция е модернизирано и обновено.
Продължава...

Докторантските стипендии стават 1000 лева от 1 юли

Докторантските стипендии стават 1000 лева от 1 юли
По искане на НПСС от 1 юли докторантските стипендии стават 1000 лева. Увеличава се и субсидията за храноден и леглоден в държавните висши училища.
В края на изминалата седмица с приемането на актуализацията на държавния бюджет за 2022 година, народните представители взеха решение за увеличаване на докторантските стипендии. С актуализацията на бюджета със 7 млн. лева ще бъдат осигурени освен увеличението на стипендиите на всички редовни докторанти в Република България, също и повишаване на субсидиите за леглоден в студентските общежития и храноден в студентските столове към Висшите училища.
Продължава...

За контакти

02 4414 990