С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС реализира първи планински поход до Черни връх

НПСС реализира първи планински поход до Черни връх

При изключителен интерес беше проведен първия планински поход, който организира Националното представителство на студентските съвети в Република България до Черни връх, Витоша. Националното представителство на студентските съвети в Република България организира първия планински поход в историята на организацията, в който се включиха 50 студенти от София, Пловдив и Плевен. Делегацията на НПСС изкачи Черни връх на 2290 метра надморска височина на 17 Септември – в Деня на София.
На пук на лошото време студентите решиха да проведат планирания поход до Черни връх, който дава началото на инициативата на НПСС за покоряване на планинските забележителности в България.

Продължава...

Председателят на НПСС беше гост на тържественото откриване на учебната година в УНСС

Председателят на НПСС беше гост на тържественото откриване на учебната година в УНСС

Националният, европейският и студентският химн "Gaudeamus igitur" дадоха началото на тържествената церемония в най-големия икономически университет в Югоизточна Европа. На тържеството присъства лично председателят на Националното представителство на студентските съвети, който поздрави академичната и студентска общност на УНСС, чийто представител е в НПСС.
Тържествената част на откриването на учебната 2023/2024 година се проведе в аула Максима на Университет за национално и световно стопанство.

Продължава...

НПСС на среща в Министерство на отбраната

НПСС на среща в Министерство на отбраната

Заместник-министърът на отбраната - о.р. ген.-лейт. Атанас Запрянов беше домакин на инициираната от Националното представителство на студентските съвети среща.
Срещата в Министерство на отбраната се проведе по инициатива на председателя на НПСС – Даниел Парушев в изпълнение на мандатната програма на ръководството на националната студентска организация за периода 2022-2024 година. В нея ръководството на НПСС заложи политики по отношение на студентите, курсантите, докторантите и специализантите във всички висши училища в страната.

Продължава...

Студентската общност отново партнира на БТВ в национална кампания за почистване

Студентската общност отново партнира на БТВ в национална кампания за почистване

При изключителен интерес от страна на студентската общност започна инициативата на БТВ „Да изчистим България заедно“ – най-мащабната доброволческа инициатива у нас за последните 10 години.
Националното представителство на студентските съвети обяви 10 града, в които организирани студенти ще чистят множество локации. В кампанията се включиха и ръководствата на висшите училища.
Целите на кампанията са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

Продължава...

Приключи 21-то издание на Летен университет. Шампион е НСА

Приключи 21-то издание на Летен университет. Шампион е НСА

С официална церемония бе закрито 21-ото издание на Националните летни студентски игри „Летен университет” в Китен. Събитието събра 40 български висши училища и повече от 600 участници.
Премиерът акад. Николай Денков участва в събитието. Той връчи „Купата на шампиона“, която тази година отиде при Националната спортна академия „Васил Левски“. На второ място се класира Медицинският университет – Пловдив. Наградата бе връчена от проф. д-р Генка Петрова-Ташкова. Акад. Лъчезар Трайков връчи купата на Тракийски университет – Стара Загора, който зае третото място в тазгодишното издание на „Летен университет“. На церемонията бяха наградени и отборите на висшите училища, разпределени в 12 спортни дисциплини.

Продължава...

За контакти

02 4414 990