С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Приключи Летен университет 2012

Приключи Летен университет 2012

Печат Е-мейл
(0 гласа)
На 28 август 2012 година в к.к. Албена приключи поредното издание на спортно-академичния проект на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Летен университет 2012 е юбилейно 10-то издание, който стартира като „Национални студентски игри” през 2002 г. и по-късно се преименува в „Летен университет”.
Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет".
Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Над 400 участника от цялата страна бяха в центъра на всички съпътстващи събития в рамките на проекта, като имаха възможност да се срещнат с експерти, политици и представители на бизнеса.
„Лятна Академия” е новият модул в рамките на събитията в Летен университет, в който студентите ще имат възможност да контактуват лично с официалните лица.
Програмата на Летен университет предвижда една седмица, изпълнена с много академизъм и спорт.
Официалната церемония по закриване на юбилейното издание се проведе на 27 август 2012 година от 21,00 часа във Вариете казино„Албена“
 
Официални лица и лектори на юбилейното издание Летен университет 2012 бяха:
Маргарита Попова – Вицепрезидент на Република България
Проф. Сергей Игнатов, д.и.н. – Министър на образованието, младежта и науката
Ирена Соколова - Депутат в 41-то Народно събрание и Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта
Зорница Русинова - Заместник министър на труда и социалната политика
Ани Димитрова - JOBS.BG
Владимир Каролев – Икономист и общественик
Светлана Коева - Директор на дирекция „Превенции” на Община Варна
д-р Евелина Христова - Ръководител на схема "Ученически и студентски практики"
 
Сред официалните гости на закриването на проекта бяха също и:
Данчо Симеонов – Областен управител на Варна
Бисерка Алексиева – експерт в Дирекция „Превенции” на Община Варна
Цонко Цонев – Кмет на Община Каварна
 
Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) обединява органите на студентско самоуправление в 51 акредитирани висши училища в страната и представлява повече от 285 000 български студенти.

За контакти

02 4414 990