С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Универсиада 2013 стартира

Универсиада 2013 стартира

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Национална зимна Универсиада 2013 стартира с над 300 участника от 22 висши училища от страната. Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети и Асоциация за университетски спорт "Академик".
Зимните емоции стартираха днес, 04 Март 2013 година, с официална церемония в к.к. Пампорово. Така стартира Националната зимна Универсиада 2013, която ще се проведе в периода 4-9 Март 2013 година с над 300 участника от 22 висши училища от страната.
 
Събитието организирано от НПСС и АУС срещна и подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката и Министерство на физическото възпитание и спорта, който ежегодно подкрепят развитието на студентските зимни спортове в страната.
Участниците в тазгодишното издание на зимните спортове ще премерят сили в пет състезателни дисциплини,които са: ски гигантски слалом, сноуборд гигантски слалом, снежна щафета, туристическо ски рали и бърза шейна.
Зимното събитие беше уважено от проф. Боян Биолчев, проф. Петър Колев, Мариан Беляков - изпълнителен директор на на '' Пампорово '' АД, зам. - кметът на Чепеларе г- н Георги Костадинов и др.
 

За контакти

02 4414 990