С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Национална Зимна Универсиада 2013 е вече в историята

Национална Зимна Универсиада 2013 е вече в историята

Печат Е-мейл
(0 гласа)
През изминалата седмица в к.к. Пампорово над 300 студенти от над 20 Висши училища в страната премериха сили в пет вида спорт, участваха в семинари и се забавляваха заедно. Националното представителство на студентските съвети и Асоциация за университетски спорт „Академик" имаха нелеката задача да организират и проведат зимните игри за пета поредна година.
След провеждане на състезателните дисциплини бе определен и комплексния шампион – Национална спортна академия – гр. София, който получи своята купа от Ректора на Висшето училище доц. Пенчо Гешев, по време на официалната церемония по закриване на игрите.
 
Отборът на Национална спортна академия събра общо 145 точки от всички дисциплини. Втори се класира отборът на ВСУ '' Черноризец Храбър '' - гр. Варна с общ брой точки 113. Технически университет София е третият най-добър отбор в тазгодишната зимна универсиадса с общ брой точки 107.
 
На официална церемония всички Висши училища получиха грамота и плакет за участие от д-р Ангел Георгиев – Председател на Националното представителство на студентските съвети и доц. Златко Джуров – Председател на Асоциация за университетски спорт „Академик".
 
По време на Национална Зимна Универсиада участниците в игрите имаха възможност да участват в редица обучения и семинари. Темите бяха съобразени с интересите на участниците и подбрани, така че да бъдат максимално полезни и интересни: „Успешна комуникация", „Кариерен старт в Европейските институции" и „ Подготовка и поведение по време на интервю за работа. Вербална и невербална комуникация."
В рамките на събитието студентите от „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство" гр. Пловдив представиха пред участниците едноактна комична опера „Развод" от Парашкев Хаджиев.
Организирани бяха и редица тематични партита – Ретро парти с Дичо, Балканско парти и станалия вече традиция конкурс Мис и Мистър „Универсиада". Победители в него станаха Ивайло Белев от Национална спортна академия и Ралица Стойкова от Медицински университет – гр. Варна.

За контакти

02 4414 990