С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС връчва Носители на просвета 2013

НПСС връчва Носители на просвета 2013

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Днес, 04 юни 2013 година, от 18:30 часа, на официална церемония в книжарници "Хеликон", Национално представителство на студентските съвети в Република България ще награди призовите места в националния конкурс "Носители на просвета 2013".
Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова ще участва в церемония по награждаване на победителите от Националния студентски конкурс „Носители на просвета". Министър Клисарова ще връчи наградите в категория „Кратко есе" на победителите, класирали се на първите три места.

Националният конкурс „Носители на просвета 2013" се организира за първи път и се провежда по случай навършването на 200 години от първото честване на празника на делото на светите братя Кирил и Методий.
Развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдещето на България. И всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават.
Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.
 
Награди ще бъдат връчени в пет категории:

1. Категория „Снимка" – авторски снимки, които изразяват авторовата интерпретация по темата „Носители на просвета 2013".
2. Категория „Кратко есе" – есе по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2013". Обект на есето са послания, събития или други асоциации, които авторът прави с развитието на културата, образованието, науката в България – днес и за в бъдеще.
3. Категория „Те – носителите на просвета 2013" – номинация на личност от българската културна, образователна или научна общност, която номинирате за получател на званието „Носител на просвета 2013".
4. Категория „Аз – носител на просвета 2013" – категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност.
5. Категория „twitter-съобщение“ – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България с интерпретация, избрана от автора. Защото съвременните технологии и социалните мрежи като канал за комуникация са също един от носителите на просвета.

За контакти

02 4414 990