С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Представители на различните власти поздравиха студентите на Летен университет

Представители на различните власти поздравиха студентите на Летен университет

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Представители на местната, законодателна и изпълнителна власт споделиха спортните и академични емоции със студентите, участвали в ХI-то издание на Летен университет в к.к. Албена. Събитието се организира за поредна година от Националното представителство на студентските съвети в Република България.
Над 400 студенти от над 20 висши училища участваха в тазгодишното издание на Летен университет. Крайното комплексно класиране определи Нов български университет да вземе първо място в игрите на Лято 2013 година, а Национална спортна академия „Васил Левски" и Медицински университет – Пловдив си поделиха второто място. На трето място се класира Пловдивският университет „Паисий Хилендарски", който грабна и статуетка за най-многобройната делeгация на Летен университет.
 
 
В Летен университет 2013 се проведе и Национална студентска конференция под надслов: „Наука и образование в XXIв. – проблеми и тенденции". Събитието беше организирано със съдействието на Министерство на образованието и науката, в която 24 студенти получиха сертификати за изнесените доклади.
 
Сред официалните гости на събитията беше и председателят на Националния студентски съюз на Русия Антоний Швиндт, който поздрави студентската общност на България. Швиндт участва в три работни срещи по време на мероприятието, в което се обсъдиха възможностите за сътрудничество между НПСС и НССР, а по време на церемонията по закриване, двете организации подписаха меморандум за сътрудничество и работа по бъдещи съвместни дейности, обмени и научни форуми.
 
Събитията в рамките на проекта се състояха в периода от 23 до 29 август 2013г. и се проведоха в подкрепа на кандидатурата на Варна - кандидат за европейска младежка столица 2016. Седмицата край морето предложи на участниците от различни университети в страната и чужбина разнообразни спортни и академични прояви, а сред официалните лектори на академичните прояви бяха и представители на изпълнителната и законодателна власт: вицепрезидента на република България г-жа Маргарита Попова, министъра на образованието проф. Анелия Клисарова, председателя на ПК по образование и наука в 42-то Народно събрание проф. Ваня Добрева. От страна на партниращите организации лекции изнесоха ръководителят на Националния център за оценка на компетенциите Томчо Томов и Бойко Проданов – HR експерт.
 
Събитията съпътстващи Летен университет 2013 уважиха: Маргарита Попова - Вецепрезидент на Република България, проф. Ваня Добрева - Председател на ПК по образование и наука в 42-то Народно събрание, Светлана Дянкова - Зам.-министър на труда и социалната политика, Мая Тодорова - Зам.-министър на младежта и спорта, Христо Стоичков – зам.-председател на български олимпийски комитет, Лилия Христова – директор на дирекция Младежки дейности и спорт в община Варна, Антоний Швиндт – председател на националния студентски съюз на руската федерация, Николай Бареков - Изпълнителен директор на ТВ7 и News7, Екс-председателите на НПСС и други представители на научните и културните общности в България.
 

За контакти

02 4414 990