С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС връчва вторите награди "Носители на просвета"

НПСС връчва вторите награди "Носители на просвета"

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Днес, 20 май 2014 година, от 18:30 часа, на официална церемония в книжарница "Хеликон" - Витоша, Национално представителство на студентските съвети в Република България ще награди призовите места в националния конкурс "Носители на просвета 2014".
Конкурсът се организира за втора поредна година под патронажа на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, дмн.
 
През 2014 година в Националния конкурс "Носителите на просвета", категория "Те-носители на просвета", ще бъдат отличени: авторът на „Време разделно" акад. Антон Дончев, големият български актьор Стефан Данаилов, певицата Янка Рупкина, проф. дхн Ованес Мекенян, ръководител на „Лаборатория по математична химия" към Университет „Проф. д-р Асен Златаров", най-младият професор в България проф. д-р Дроздстой Стоянов, както и директорът и художествен ръководител на Академичен танцов театър "Черноризец Храбър" проф. Петър Ангелов.
 
Конкурсът цели да покаже и популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.
Награди ще бъдат връчени в пет категории:

1. Категория „Снимка" – авторски снимки, които изразяват авторовата интерпретация по темата „Носители на просвета 2014".
2. Категория „Кратко есе" – есе по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2014". Обект на есето са послания, събития или други асоциации, които авторът прави с развитието на културата, образованието, науката в България – днес и за в бъдеще.
3. Категория „Те – носителите на просвета 2014" – номинация на личности от българската културна, образователна или научна общност.
4. Категория „Аз – носител на просвета 2014" – категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност.
5. Категория twitter-съобщение – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България с интерпретация, избрана от автора.
 
Защо „носители на просвета"? Защото развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдещето на България. И всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават.
 
Карта на книжарницата ТУК

За контакти

02 4414 990