С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Стартира XII Летен университет в Албена

Стартира XII Летен университет в Албена

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Спортни умения, образователни лекции и тренинги ще съберат близо 500 студенти и тази година в к.к. Албена. В рамките на една седмица, от 22 до 28 август 2014 година, Националното представителство на студентските съвети ще проведе XII-то поредно издание на "Летен университет".
Проектът на НПСС стартира като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет".
 
Чрез проекта НПСС си поставя за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. В рамките на програмата се планира да бъде проведено и поредното издание "Академия", което е насочено към студентите с ясна визия за развиване на своите компетенции, знания и умения.
 
В програмата са предвидени също състезания по знание, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято", латино вечер, графити парти и др.
Участниците в „Летен университет" ще имат възможност да представят своите университети в следните спортни дисциплини: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, трибой – шах, табла и покер.
 
Всеки студент, който желае да участва в проекта, следва да подаде заявление в срок до 03 Август 2014 година по електронна поща.
Участниците могат да се запишат посредством делегациите на висшите училища (записване при Студентски съвет) или индивидуално, директно към НПСС.
 
Поредното издание на „Летен университет" ще се проведе в периода от 22 до 28 Август 2014 г., с домакин - курортен комплекс "Албена". За повече информация посетете интернет сайта на проекта: www.summer.npss.bg
 

За контакти

02 4414 990