С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Ръководството на НПСС се срещна с директора на Националния студентски дом

Ръководството на НПСС се срещна с директора на Националния студентски дом

Печат Е-мейл
(0 гласа)

Вчера, 21 Май 2020 година, ръководството на Национално представителство на студентските съвети проведе официална работна среща с Христиан Даскалов – директор на Националния студентски дом, на която бяха представени вижданията на двете страни за развитието на студентските и младежки проекти.

 

Снимки от събитието

Двете страни се срещнаха по инициатива на Председателя на НПСС – Даниел Парушев, а в разговора представителите на ръководството участваха както присъствено, така и чрез отдалечен достъп, посредством онлайн връзка. Срещата е в рамките на водената от ръководството на НПСС политика за прозрачност и сътрудничество между националната студентска организация и държавните институции, и НПО сектора.

Разговорът в офиса на НПСС постави началото на редица инициативи и срещи, които НПСС ще провежда с институции и организации, работещи в сферата на студентските и младежки политики.
По време на двустранната среща бяха обсъдени въпросите, които касаят обновяването на нефункциониращите зали на Националния студентски дом, както и инициативите на Национално представителство на студентските съвети, които предстои да бъдат реализирани до края на календарната година.

По време на разговора председателят на НПСС –Даниел Парушев заяви задоволство от свършеното като ангажименти от страна на администрацията на националния студентски дом спрямо функционалността на възстановените пространства и заяви, че НПСС ще продължи да бъде активен партньор на институцията в мисията и по възстановяване на помещенията.

Напомняме, че през 2018 година, 17 години след тежкия пожар, унищожил сцената на Националния студентски дом в сърцето на София, на която поколения творци са направили първите си стъпки, Студентският дом, по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации и състави към Дома, подема кампания по възстановяването на унищожените зали и пространства за академично творчество.

Национално представителство на студентските съвети е сред водещите институционални организации, които участват в инициативата за опазване и съхраняване на неизползваните пространства в Националния студентски дом, към които през годините е имало множество апетити да бъдат отдадени под наем за други цели, различни от предназначението и волята на основателите на институцията още от далечната 1933 година.


За контакти

02 4414 990