С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Представители на НПСС се срещнаха с ръководството на ЛТУ

Представители на НПСС се срещнаха с ръководството на ЛТУ

Печат Е-мейл
(0 гласа)

Важна среща се проведе между представители на НПСС и ръководството на Лесотехническия университет. На нея присъстваха Ректорът на ЛТУ - чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев, председателят на Студентския съвет - Яна Григорова, председателят на НПСС - Даниел Парушев и зам.-председателят на НПСС - Лидия Даскалова.

Близо два часа се обсъдиха важни теми като провеждането на дистанционно обучение, реализацията на възпитаниците на университета на пазара на труда, естеството на практически занятия, позицията на висшето училище в рейтинговата система и много други.

Лесотехническия университет е едно от най-старите висши училища в страната - историята му датира от далечната 1925 г. Той е и един от университетите с най-много практически занятия и упражнения и е единственият, който предлага обучение в специалността "Горско стопанство". ЛТУ е национално утвърден образователно-научен център, който осигурява висококвалифицирани специалисти в основни отрасли за страната и техните сектори – горско стопанство, дървообработващата и мебелната промишленост, инженерния дизайн, екологията и опазването на околната среда, ландшафтната архитектура, земеделието, ветеринарната медицина, алтернативния туризъм и други.

Студентския съвет на ЛТУ работи успешно и пълноценно, като една от причините за това е добрата комуникация с ректорското ръководство на университета. Председателят Яна Григорова сподели за инициативите, които съветът ежегодно осъществява.
Ректорът на висшето училище - чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев, не пропусна да отбележи, че Лесотехнически университет традиционно е поддържал отлична комуникация с Националното представителство на студентските съвети и изрази надежда, че доброто сътрудничество ще продължи и в бъдеще.


За контакти

02 4414 990