С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Инспектираха ремонта на студентските общежития блок 9 на УНСС

Инспектираха ремонта на студентските общежития блок 9 на УНСС

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на НПСС Даниел Парушев присъства на проведената инспекция на ръководството на УНСС и Студентския съвет, които лично се увериха в проведените ремонтни дейности на блок 9 на студентските общежития на УНСС.
Пребоядисани стени във всички общи части и освежаване на коридорите – с това официално завърши ремонтът на 9-ти блок, който продължи от края на месец юни досега.
Ремонтът е със средства от дейността на Студентски съвет и събраните депозити на домовите съвети. По-рано в същия блок е извършен и пълен ремонт на 5 двойни стаи или 20 леглови места със средства на поделение „Студентски столове и общежития“.
„Сега общите части са реновирани, но трябва да се мисли и как да бъдат ремонтирани всички стаи. 9-ти блок се нуждае и от цялостен ремонт и нашата главна цел е да направим това възможно. Затова сме поставили искания пред Министерството на образованието и науката за отпускане на още финансови средства в размер на 100 милиона лева, за да продължат ремонтите на общежитията. Студентите заслужават да живеят в добри условия и да съчетаят ученето с нещо приятно и ние от Националното представителство ще направим всичко възможно това да стане“, споделя Даниел Парушев, председател на НПСС.
От НПСС поставиха пред министъра въпроса с увеличаването на храноден и леглоден от началото на 2022 г., като предложението на НПСС - за храноден от 3,60 лева да бъде вдигнат на 5 лв., а за леглоденът от 1,30 на 2 лв. Представителите на НПСС поставиха и въпросите, които касаят въвеждането на софтуер, който да покаже актуалната ситуация на студенти, които могат се възползват от субсидията по места. От организацията поискаха още преразпределение на местата в студентските столове и общежития, отбелязвайки, че последното такова е проведено с разпореждане № 80/ 7.08.1997 г.

За контакти

02 4414 990