С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС на проверка за ремонтите в студентските общежития във Велико Търново

НПСС на проверка за ремонтите в студентските общежития във Велико Търново

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Национално представителство на студентските съвети в Република България посети Велико Търново, за да прегледа ремонтните дейности в студентските общежития на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”.
Председателят на НПСС Даниел Парушев се запозна с извършения цялостен ремонт на Студентско общежитие блок № 1 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Общежитието е част от структурата на Студентски столове и общежития ЕАД и беше подложено на цялостен ремонт на трите отделни корпуса. В рамките на 265 дни беше извършен ремонт с газифициране на блока, който не е ремонтиран от неговото построяване през 1972 година. Строително-монтажната работа е включила пълна топлоизолация на фасадите, отговаряща на изискванията на енергийната ефективност , подмяна на дограмата и ремонт на покрива, изцяло обновяване на мебелите в 99 апартамента и 15 стаи. Общежитието е с цялостен ремонт на ВИК, ел. и ОВ инсталации. Ремонтирани и оборудвани са санитарните възли в корпусите.
Снимки от събитието
Студентските общежития в старопрестолния град се намират на хълма Света гора, а в ремонтираните общежития се очаква да бъдат настанени 400 студенти от общия капацитет от 1396 човека на поделението на ССО ЕАД във Велико Търново.
По време на посещението си във Велико Търново Даниел Парушев се срещна с управителя на поделението на ССО ЕАД – Иван Момински, който запозна председателя на НПСС с необходимостта да бъдат ремонтирани и други части от наличната база за студентски общежития.
Ремонтираният блок разполага с перално помещение, кафе автомати и хранителен магазин. В същата сграда се намира в обновения студентски стол „Академика”. Столът е климатизиран и предлага кабелна телевизия и WI-FI връзка.
Ремонтираният блок №1 на поделението на ССО ЕАД във Велико Търново е сред общежитията, които националната студентска организация обяви като критично-нуждаещи се от ремонт.
Припомняме, че през м. Септември 2020 година правителството предостави 66 млн. лева за ремонт на студентските общежития, с които се цели подобряване на социално-битовите условия и повишаване на енергийната ефективност на сградите.

За контакти

02 4414 990