С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Откриха Национална универсиада 2022

Откриха Национална универсиада 2022

Печат Е-мейл
(0 гласа)
На тържествена церемония в аула “Максима” на Университета за национално и световно стопанство, официално беше открит най-големият спортен форум на университетския спорт в България – Националната универсиада София 2022. Организатор на събитието е Асоциацията за университетски спорт “Академик”, домакин е Университетът за национално и световно стопанство в партньорство с Националната спортна академия „Васил Левски“, Техническият университет София и Лесотехническият университет. Осмото издание на универсиадата се провежда в периода 14-ти до 19-ти май и е финансирано по проект от Министерството на младежта и спорта и подпомогнато от Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта“.
Снимки от събитието
Официални гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта Радостин Василев, зам.-председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Инна Иванова, зам.-председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Сезгин Мехмед, зам.-ректорът на НСА проф. Апостол Славчев, зам.-ректорът по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов, председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Даниел Парушев.
Председателят на Националното представителство на студентските съвети - Даниел Парушев посочи: „Това събитие е много важно за цялата студентска общност, защото обучението и образованието трябва да върви ръка за ръка със спорта, това се случва днес и се надявам, че наистина ще се обръща внимание на спорта в университетите“.
В Националната универсиада София 2022 участват 1250 студенти от 23 висши учебни заведения в България, които ще се състезават в 14 вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис, тенис на маса, спортно ориентиране, футзал, крикет, плуване, кик бокс, джудо, бадминтон и мажоретни спортове.
Участници в Националната универсиада София 2022
Академия на МВР, Великотърновски университет Св.Св. Кирил и Методий, Висше училище по телекомуникации и пощи, Лесотехнически университет, Минно-геоложки университет, Медицински университет Варна „проф. д-р Параскев Стоянов“, Медицински университет Пловдив, Медицински университет Плевен, Медицински университет София, Нов Български университет, Национална Спортна академия „Васил Левски“, Пловдивски университет, Русенски университет, Софийски университет, Стопанска академия Димитър А. Ценов, Тракийски университет Стара Загора, Технически университет Варна, Технически университет София, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Университет за национално и световно стопанство, Химикотехнологичен и металургичен университет, Шуменски университет Епископ Константин Преславски, Югозападен университет „Неофит Рилски“.


За контакти

02 4414 990