С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Официално беше открита „Университетската седмица на книгата“

Официално беше открита „Университетската седмица на книгата“

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Университетът за национално и световно стопанство беше домакин на алея на книгата, която се проведе във фоайето на висшето училище.
15 издателства се включиха в този първи форум, провеждащ се броени дни след Световния ден на книгата и авторското право (23 април) и Световния ден на интелектуалната собственост (26 април). До 29 април включително, от 10:00 до 17.00 часа в Централното фоайе, ще може да се види най-новата научна и художествена литература, както и да се популяризира четенето.
Снимки от събитието
Официални гости на събитието бяха г-жа Десислава Алексиева, председател на Управителния съвет на Асоциация на българската книга, г-жа Ваня Аврамова, зам.-директор на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, г-жа Биляна Генова, директор на дирекция „Култура“ в Столична община. На събитието присъстваха и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, г-н Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС и г-н Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети.
„От името на Националното представителство на студентските съвети и лично от свое име искам да ви поздравя за организирането на това мероприятие, каза в приветствието си г-н Даниел Парушев. „Във всяка една книга се крие есенцията на нещо важно, затова трябва да се възползваме и да четем постоянно“, допълни той.
На откриването ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров заяви, че очаква издателствата всяка година да се множат, защото светът на науката все повече разчита на ранното приобщаване на младите хора към научно развитие. „Този път без книги и специализирана литература е невъзможен. Смятаме че всички ние, ръководствата на университетите, сме длъжници на издателствата си. Всяка година в УНСС излизат десетки научни студии, убеден съм, че същото важи и за останалите университетски издателства. Този безценен научен капитал трябва да разширява потребителите си.“
Ангел Стойков – Председател на Студентски съвет при УНСС изтъкна, че се чувства горд и щастлив съм, че именно в нашия университет се организира за първи път такова събитие и пожела това да стане добра традиция, която да допринесе, младите колеги да бъдат ангажирани и да трупат нови знания. „Със сигурност книгата има своето бъдеще, можем и да кажем, че книгата и новите знания са бъдещето. Адаптирането към новостите в света със сигурност ще ни направят по-конкурентноспособни“, допълни г-н Стойков. Той обърна внимание, че в университета се провеждат две полезни за студентите събития - „Кариера УНСС 2022“ и „Университетска седмица на книгата“.

За контакти

02 4414 990