С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС поднесе цветя и венци от името на студентската общност по случай 24 Май

НПСС поднесе цветя и венци от името на студентската общност по случай 24 Май

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Представителна делегация на НПСС участва в тържествената церемония по случай 60-годишнината от откриването на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Делегацията, водена от председателя на НПСС Даниел Парушев, участва и в честванията по случай 24 Май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Снимки от събитието
Тържествената церемония се организира с партньорството на пловдивския театър в чест на три важни годишнини - 60 години от създаването на висшето училище, 300 години от рождението на патрона му Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарская“. В него участваха студенти от 4 елитни специалности - „Актьорство за драматичен театър“, „Педагогика на обучението по музика“, „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, техни преподаватели, бивши възпитаници на университета, както и гост-формации - струнен квартет „Интро“ и от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.
По повод 60-годишнината от създаването на Пловдивския университет държавният глава връчи на Ректора проф. Младенов президентски плакет „Св. Св. Кирил и Методий“. Почетният знак се дава и за високите постижения на висшето училище в обучението и подготовката на поколения специалисти в разнородни научни направления, както и за неговия принос за издигане на качеството на висшето образование и науката в Република България.
По-късно през деня делегацията на НПСС поднесе венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий и проведоха среща със студенти в Пловдив.
На 24 Май венци и цветя от името на Национално представителство на студентските съвети бяха поднесени и пред паметника на Кирил и Методий пред Националната библиотека.
Цветя по случай празника на буквите бяха поднесени и във всички университетски центрове в цялата страна. Поклон пред делото на светите братя Кирил и Методий!

За контакти

02 4414 990