С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Председателят на НПСС участва в тържествената промоция за връчването на дипломите във ВСУ

Председателят на НПСС участва в тържествената промоция за връчването на дипломите във ВСУ

Печат Е-мейл
(0 гласа)
На тържествени церемонии във Варна и Смолян бяха връчени дипломите за висше образование на 530 студенти, които се дипломираха в есенната сесия на 2021 г. Те се обучаваха в 58 специалности на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" - в Архитектурния факултет, Юридическия факултет, факултет „Международна икономика и администрация“ и Филиал – Смолян.
Снимки от събитието
Специални гости на тържеството във Варна бяха областният управител Благомир Коцев, зам.-кметът на Варна Коста Базитов, отец Теодор от Варненската и Великопреславска митрополия, Даниел Парушев - председател на Националното представителство на студентските съвети на Република България, кметове на общини, представители на държавната, общинската и районната администрации, на висши училища и научни институти, директори на средни училища и професионални гимназии, председатели и членове на браншови настоятелства към професионалните направления, представители на бизнеса и много родители.
Председателят на Националното представителство на студентските съвети в България Даниел Парушев, припомни, че ВСУ "Черноризец Храбър" се справи по брилянтен начин в периода на пандемията. "Много висши училища изпитваха трудности за начина на обучение в началото, а Варненският свободен университет реагира прекрасно и за по-малко от 72 часа премина към обучение в онлайн среда. Благодарение на професионализма на ръководството на университета, на студентите и преподавателите, днешният ден на дипломиране е факт", припомни председателят на НПСС. Той коментира, че в университета работят едни от най-добрите преподаватели в Европа, а студентите са подготвени успешно да се справят на пазара на труда.

За контакти

02 4414 990