С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Украинските студенти и докторанти в България ще получат по 300 лева еднократна помощ

Украинските студенти и докторанти в България ще получат по 300 лева еднократна помощ

Печат Е-мейл
(0 гласа)
По настояване на Националното представителство на студентските съвети в Република България еднократна помощ  в размер на 300 лева ще получат украинските студенти и докторанти от българска народност, които следват във висши училища в нашата страна. Решението беше взето от правителството след изпратено отворено писмо на НПСС до институциите. 
Става дума за над 1000 украински граждани, обучавани в български университети. Заради войната и усложнената международна обстановка те не могат да бъдат подпомагани от своите близки и семейства в Украйна.
Средствата ще бъдат преведени на висшите училища съобразно броя на украинските студенти и докторанти с български произход, обучавани в тях.
Най-много – 183, се обучават в СУ „Св. Климент Охридски“. В Икономическия университет във Варна те са 153, а в ПУ „Паисий Хилендарски“ - 131.
Напомняме, че десетки университети подпомогнаха украинските студенти, които се обучават в България, като вече отпуснаха финансова помощ в размер от 300 лв. и опростиха задължителния наем за студентско общежитие.

За контакти

02 4414 990