С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Студенти-доброволци помагат на пострадалите от наводненията в с. Каравелово и с. Богдан

Студенти-доброволци помагат на пострадалите от наводненията в с. Каравелово и с. Богдан

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Националното представителството на студентските съвети в Република България се включи към инициативата на БТВ „Да изчистим България заедно“, помагайки на пострадалите от наводненията в с. Каравелово и с. Богдан.
Студенти-доброволци от различни университети участваха в доброто дело с много ентусиазъм, оборудвани с гумени ботуши и работни дрехи. От БТВ осигуриха ръкавици, кофи, лопати, вода и сандвичи.

Разрухата от водната стихия в селищата е поразяваща. Отнесени мостове, земя покрита с до метър кал, клони и корени, отнесени постройки, разрушени домове, подгизнала покъщнина, издавени животни... Слава Богу, без човешки жертви.
Най-големият проблем е, че армията няма право да влиза в домовете на пострадалите и съответно да им помага. Някои жители получиха помощ за първи път едва с мащабната кампания на 17.09. През останалите седмици са били съвсем сами. Единствено доброволците имат право да влизат в собствеността им.
Съпричастността към чуждото нещастие е това, което ни прави силни и добри хора. Призоваваме всички, които имат възможност да отделят от своето време, да го направят. Хората в карловско ще са ви повече от благодарни, макар тепърва да им се налага да мислят как да се установят. Трябва винаги да помним, че можехме да сме на тяхно място.
Оказаната помощ не е геройство, а само свидетелство за „Добрият пример“!

За контакти

02 4414 990