С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС се срещна с министър Зарков

НПСС се срещна с министър Зарков

Печат Е-мейл
(0 гласа)
В Международния ден на младежта министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с Национално представителство на студентските съвети (НПСС).
Представителите на студентите в България заявиха желание да бъде продължено доброто им партньорство с екипа на Министерство на правосъдието.
„Вратата ми за вас винаги ще е отворена“, отвърна Зарков.

По думите му предходното ръководство на министерството, начело с Надежда Йорданова, е свършило добра работа относно промените в Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“.
От НПСС заявиха, че при изработване на последните промени в наредбата, техните предложения са били взети предвид, но остават още въпроси, за които е нужно прецизиране.
За пример дадоха ограничението от 3 явявания на изпит за придобиване на юридическа правоспособност, след което се губи правото за полагане на този най-важен изпит, изискуем за упражняването на редица професии.
Поставен бе и въпросът за невъзможността на студенти, без постоянен адрес в София, да могат да упражняват студентския си стаж в столицата, както и за необходимостта от организиране на летни академии с участието и на чужди преподаватели за обмяна на опит и идеи.
В отговор на поставените теми министър Зарков заяви, че в кратки срокове ще сформира работна група за промени в наредбата за юридическата правоспособност, в която ще покани за участие представители на студентските организации.
Той поздрави студентите за добре формулираните въпроси. „Ако и политиците изразяват така добре позициите си, щяхме да сме по-напреднали“, коментира с усмивка Зарков.
В края на срещата правосъдният министър получи покана от студентите да участва в откриването на Националните летни студентски игри „Летен Университет“, които ще се проведат от 4 до 9 септември тази година.

За контакти

02 4414 990