С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Ръководството на НПСС се срещна с изпълнителния директор на ИАБЧ

Ръководството на НПСС се срещна с изпълнителния директор на ИАБЧ

Печат Е-мейл
(2 гласа)
Ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България се срещна с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина Райна Манджукова и експерти от агенцията. В работната среща участваха представители на студентите от Университет за национално и световно стопанство, Технически университет – София, Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", Университет по архитектура, строителство и геодезия и Национална художествена академия.
Снимки от срещата
Председателят на НПСС Даниел Парушев представи накратко дейността на студентските структури в съответните университети из страната и обърна внимание, че в много от тях участват вече представители на общностите от чужбина, които се обучават в България. На срещата бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с настоящата учебна година и плановете за по-активно взаимодействие между ИАБЧ и студентските представителства с цел интеграция и социална адаптация на новите студенти от българските общности в чужбина, обучаващи се по ПМС №103/1993 г. и №228/1997 г.
Двете институции ще си партнират за интеграция на всички пристигащи в България студенти от общностите в чужбина, за да може по-бързо да стане приобщаването им към новата образователна среда.
Националното представителство на студентските съвети в Република България беше сред настояващите институции да бъдат предоставени помощи на студентите от българските общности в Украйна, които се обучават в страната ни.

За контакти

02 4414 990