С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС настоява държавата да отпусне 10 млн. лв. за ремонти в студентските общежития

НПСС настоява държавата да отпусне 10 млн. лв. за ремонти в студентските общежития

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Държавата да отпусне 10 млн. лв., с които да се довършат започнатите ремонти в студентските общежития.
За това настояват от Националното представителство на Студентските съвети. От там алармират, че в момента около 4000 студенти не могат да се върнат в общежитията си заради започнали, но недовършени ремонти, в резултат на което са принудени да плащат много по-висок наем.
Проблемът с лошото състояние на студентските общежития съществува вече десетилетия и не е ясно дали и кога ще дойде моментът, в който всички те ще бъдат обновени и приятни за живеене. 147 е броят на всички общежития в страната, по данни на Националното представителство на Студентските съвети, около 100 от тях са обновени, а останалите 47 са в лошо състояние – или около една трета. Ако се отпускат средства за ремонт, те са само за някои от тях, а другите остават да чакат реда си. Проблемът се задълбочи още повече заради поскъпването на строителните материали и настояването от страна на фирмите за индексации. Много студенти напуснаха стаите си, а сега не могат да се върнат, защото ремонтите се бавят.
Има и друг проблем – токът в общежитията е промишлен, а не за битови потребители, алармират от Националното представителство на Студентските съвети. Според тях, това е несправедливо и смятат, че трябва да се промени.

За контакти

02 4414 990