С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС продължава политиката си за подкрепа на българското изкуство

НПСС продължава политиката си за подкрепа на българското изкуство

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) и Академичен цирк „Балкански” подписаха споразумение за сътрудничество. Инициативата за подписване на партньорството е във връзка с водената от НПСС политика да бъдат подкрепяни българските артисти и изкуство. Партньорството дава правото на студентите да посещават програмите на световно известната циркова династия Балкански, която стартира своето първо представление за сезона на 07 април 2023 година с цирковия спектакъл „КАЛЕЙДОСКОП 2”. Студентите могат да се възползват с преференциални цени за "синя зона" на амфитеатъра на цирка срещу представена заверена студентска книжка или удостоверение, че лицето се обучава във висше училище. Представлението е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.
Снимки 
Споразумението беше подписано от председателя на НПСС – Даниел Парушев и Александър Балкански – син от Академичен цирк „Балкански“, който заедно с PR-а на фамилия Балкански - Анжела Шварц поздравиха младите хора и ги приветстваха под купола на цирковото семейство.
Делегация на НПСС посети премиерата на цирковия спектакъл „Калейдоскоп 2”,което е двадесет и третото авторско сценично шоу на доайена на българското цирково изкуство - акад. Александър Балкански - продуцент, създател и директор на Академичен цирк „Балкански“. В него участват артисти от 8 държави – Италия, Колумбия, Беларус, Парагвай, Украйна, Бразилия, Полша и България.
В програмата на представлението зрителите ще се насладят на атрактивни партерни и спиращи дъха въздушни номера, на професионалните балерини от Украйна и Беларус, на невиждани от десетилетия изпълнения и много други.
Академичен цирк „Балкански“ от 12.10.2022 г. е носител на Европейският сертификат за качество Big Top Label – отличие от специализирана комисия в Европарламента и е своеобразен цирков еквивалент на наградите „Мишелин“, които се присъждат на водещите ресторанти в света!
Спектакълът „Калейдоскоп 2“ е включен в Културния календар на столицата.
Програмата на цирка може да намерите на сайта: www.circus-balkanski.eu

За контакти

02 4414 990