С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

УНСС откриха реновирания блок 61А на студентските общежития

УНСС откриха реновирания блок 61А на студентските общежития

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) – Даниел Парушев участва в отриването на реновирания блок 61А на студентските общежития на Университета за национално и световно стопанство.
Заедно с министъра на образованието и науката и ръководството на УНСС и Студентски съвет прерязаха лентата на изцяло реновирания блок 61А на студентските общежития на университета.
Снимки
Блок 61А е вторият от трите блока на УНСС, който беше изцяло обновен със средства, отпуснати с Постановление № 219 на Министерски съвет от 17.08.2020 г., което включва подмяна на всички инсталации – ВиК, електро и топлоснабдяване, асансьорни уредби, абонатни станции, подмяна на всички подови настилки и врати, ремонт на покрива, подмяна на дограма и поставяне на топлоизолация. Балконите са остъклени, което значително увеличава жилищната площ. Подменени са всички мебели, стенните и таванни покрития във всички помещения. Всичко, подлежащо на реконструкция, е модернизирано и обновено. Първият изцяло реновиран блок 55Г беше открит през юни 2022 г.
„Щастлив съм, че присъствам на това събитие“, заяви председателят на НПСС Даниел Парушев и посочи: „Изобщо не съжаляваме, когато преди две години МОН и НПСС взехме решение кои блокове да бъдат ремонтирани и да се отпуснат средства именно на УНСС за ремонт на три входа, защото УНСС е един от малкото университети в страната, които запълват максималния капацитет на студентските си общежития. Днес се открива една база, която е с над 300 легла. УНСС е сред малкото университети, които успяха да завършат успешно обновяването на своята база“.
Средствата за ремонта на блока са отпуснати от Министерския съвет с активното съдействие на Национално представителство на студентските съвети в Република България по програма за ремонти на студентските общежития. Това е целево финансиране от над 10 млн. лева за основен ремонт на блокове 55В, 55Г и 61А.

За контакти

02 4414 990