С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Нора Ангелова от Изпълнителен съвет на НПСС участва в откриването на първият зелен остров в университет в София

Нора Ангелова от Изпълнителен съвет на НПСС участва в откриването на първият зелен остров в университет в София

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Химикотехнологичен и металургичен университет откри първият зелен остров в университет в София. Инициативата е на Столична община. В нея участва инж. Нора Ангелова - член на Изпълнителния съвет на НПСС и председател на Студентски съвет на ХТМУ. На церемонията присъстваха кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-кмета по "Зелена система, екология и земеползване'' г-жа Десислава Билева, г-н Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система" в Общината, Ректорът на ХТМУ проф. Сеня Терзиева, ректора на ЛТУ чл.-кор. проф. Иван Илиев, официални лица и студенти.
На тържествената церемония ректора на ХТМУ удостои г-жа Фандъкова с Почетния знак „70 години ХТМУ“ за принос към развитието на университета и младите хора на София.
На зеления остров в ХТМУ са разположени контейнери за разделно събиране на отпадъци, два контейнера за хранителни отпадъци, както и мини компостер. На "зелен кът" с повдигнати лехи, който цели популяризирането на градското градинарство, са посадени маточина, салвия, босилек, ягоди, джоджен и розмарин. ХТМУ е първият университет, в който ще има контейнери за хранителни отпадъци. В рамките на инициативата кметът Фандъкова, проф. Терзиева и инж. Ангелова, заедно с помощта на студенти, засадиха нови дървета в двора на университета.

За контакти

02 4414 990