С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

НПСС награди УХТ по случай 70 годишнината от основаването на висшето училище

НПСС награди УХТ по случай 70 годишнината от основаването на висшето училище

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Университетът по хранителни технологии в гр. Пловдив получи специална грамота от Националното представителство на студентските съвети в Република България по случай своята 70 годишнина.
Председателят на НПСС Даниел Парушев връчи специалното отличие на проф. д-р инж. Пламен Моллов за значим принос в утвърждаване на висшето образование и подкрепа на студентската активност сред младите хора в България.
Снимки от събитието
Кулминацията на честванията, които се осъществяват под мотото „Доказани в традициите, иноватори в бъдещето!“, беше в Гранд хотел „Пловдив“ на 30 Май 2023 година. Сред гостите на тържеството бяха дипломати, почетни консули, ректори, представители на бизнеса и на браншови организации.
Преди да прочете поздравителния адрес на държавния глава Румен Радев, съветникът по образование, наука и иновации Валентина Танева връчи на ректора почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ на президента на Република България за постигнати успехи и значим принос в хранителните технологии, както и за ролята на УХТ в обучението и квалификацията на поколения високо подготвени специалисти.
На тържествения концерт с произведения на световната музикална класика – „Фантомът на операта”, „Цар Лъв”, „Брилянтин”, както и авторски песни на великолепните Еделина Кънева и Орлин Павлов, се насладиха преподавателите, студентите и гостите на Университета по хранителни технологии на тържеството по случай неговата 70-та годишнина.
Председателят на НПСС Даниел Парушев поздрави проф. Моллов от името на студентската общност и подчерта, че ръководствата на висшите училища трябва да продължават да бъдат активни в диалога със студентите.

За контакти

02 4414 990