С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

След срещата на НПСС с министъра на младежта и спорта: Средствата за спортна активност във висшите училища ще бъдат увеличени двойно

След срещата на НПСС с министъра на младежта и спорта: Средствата за спортна активност във висшите училища ще бъдат увеличени двойно

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Ръководството на Национално представителство на студентските съвети в Република България се срещна с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.
Двете страни разговаряха по въпросите, които касаят спортната активност на студентите във висшите училища, както и младежките политики.
„Предвиждаме годишните средства за спорт за децата в детските градини, за учениците в училищата и за студентите в университетите да бъдат увеличени с бюджета за 2024 г. Спортът за всички възрасти е водещ приоритет за екипа на Министерството на младежта и спорта“, заяви министър Димитър Илиев на работна среща с представители на Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

Председателят на НПСС - Даниел Парушев запозна министъра с дейността на организацията, включително с активностите й в областта на масовия студентски спорт. Като пример бяха посочени предстоящите Национални летни студентски игри „Летен университет“, в които от години участват стотици студенти.
По време на разговора експерти от ММС представиха реални възможности за проектно финансиране на идеи на НПСС в областта на младежките политики и студентски инициативи.
Обсъдени бяха и конкретни кампании. „Убеден съм, че Вашата енергия и активна дейност ще допринесат за изграждане на отличници не само в университетите, но и в живота“, обърна се министърът на младежта и спорта към представителите на НПСС. „Готови сме за още по-тясно сътрудничество с ММС“, заяви Даниел Парушев и подчерта, че в лицето на министъра виждат партньор и съмишленик, тъй като той е част от системата на висшето образование.

За контакти

02 4414 990