С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Започва Летен университет на Националното представителство на студентските съвети с участието на 600 студенти от 40 висши училища

Започва Летен университет на Националното представителство на студентските съвети с участието на 600 студенти от 40 висши училища

Печат Е-мейл
(0 гласа)

При рекорден брой участници ще започне тазгодишното 21-во издание на Националните летни студентски игри „Летен университет“. 600 студенти от 40 университета от страната ще се включат в програмата на събитието в периода 27 август – 03 септември 2023 година в град Китен. Тази година организаторите бият не само рекорда по брой участници и университети, но в дните на провеждане на спортните събития.

Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети в Република България с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, „Банка ДСК“ АД, „Студентски столове и общежития“ ЕАД, Медицински университет – София, Национална спортна академия „Васил Левски“ и със съдействието на СПОРТ ТОТО и ДЪРЖАВНА ЛОТАРИЯ на Български спортен тотализатор, за подкрепата на българските спорт и култура. Домакин на събитието е хотел „Грийн Парк Китен“.

Следвайте страницата на проекта в социалната мрежа

Откриването на най-мащабното спортно студентско събитие в България  ще бъде на 27 Август с начален час 18:30 ч. в гр. Китен, като традиционно ще бъде запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите. Водещ на събитието ще е Антонио Дачовски от Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Сред официалните гости на церемониите по откриване и закриване на събитието ще бъдат министри, народни представители, ректори, представители на партниращи организации, на бизнеса, бивши лидери на организацията, кметове, както и други представители на обществеността, които ще имат възможност за запознанство и комуникация със студентите от страната.

Обученията в програмата тази година ще включват експерти от Банка ДСК, които ще споделят опит с личното финансиране и реализация на младите хора, обучение за първа медицинска помощ при бедствия, аварии и катастрофи, както и други уъркшопи, част от проекта „Летен университет“.

Още от втория ден на проекта - 28 август, студентите ще се надпреварват в 12 вида спорт - футбол, плажен волейбол - мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, шах и белот. Организаторите са подготвили още забавни плажни игри, които да повдигат настроението под слънчевите лъчи на плажа.

За доброто настроение на всички участници ще бъдат подготвени и тематични вечери, които ще разкрият социалната програма за участниците в най-мащабното студентско събитие в страната.

Награди за всички победители са организирани от НПСС, Банка ДСК, „Студентски столове и общежития“ ЕАД, Медицински университет – София и СПОРТ ТОТО и ДЪРЖАВНА ЛОТАРИЯ на Български спортен тотализатор, които подкрепят българските спорт и култура.

Организаторите са подготвили и различни развлекателни вечери като най-атрактивна за студентите ще бъде кино вечерта, на която ще могат да се насладят на филма „Чалга“ на сценариста и режисьор Мариан Вълев и Stand-up comedy с Георги Кючуков – „Кметът на комедията“, които ще бъдат организирани в рамките на проекта.

Организаторите на събитието предвиждат грандиозно закриване на проекта на 02 септември 2023 година с официална церемония от 18:30 часа на откритата сцена в хотел „Грийн Парк Китен“, където ще бъдат отличени и първенците в съответните спортове.

НПСС

Събитието се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, „Банка ДСК“ АД, „Студентски столове и общежития“ ЕАД, Медицински университет – София, Национална спортна академия „Васил Левски“ и със съдействието на СПОРТ ТОТО и ДЪРЖАВНА ЛОТАРИЯ на Български спортен тотализатор, за подкрепата на българските спорт и култура. Домакин на събитието е хотел „Грийн Парк Китен“.

Очакват се 7 морски дни изпълнени с приключения, спортна надпревара, нови приятели и XXI-тото издание на Летен университет, което всички участници ще помнят като най-запомнящото се лято!


За контакти

02 4414 990