С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Студентската общност отново партнира на БТВ в национална кампания за почистване

Студентската общност отново партнира на БТВ в национална кампания за почистване

Печат Е-мейл
(0 гласа)
При изключителен интерес от страна на студентската общност започна инициативата на БТВ „Да изчистим България заедно“ – най-мащабната доброволческа инициатива у нас за последните 10 години.
Националното представителство на студентските съвети обяви 10 града, в които организирани студенти ще чистят множество локации. В кампанията се включиха и ръководствата на висшите училища.
Целите на кампанията са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.
Снимки от събитието
Студенти от НПСС участваха в инициативата на БТВ в * София, * Пловдив, * Варна, * Бургас , * Стара Загора, * Плевен, * Шумен, * Велико Търново, * Благоевград, * Враца.
Ръководството на НПСС се включи в почистването на зоните около плажа в кв. „Панчарево", където заедно с други партньори на инициативата събраха стотици чували отпадъци.
• Председателят на НПСС – Даниел Парушев коментира пред БТВ, че НПСС подкрепя инициативата от самото начало и въпреки дъжда, над 70 студенти се включват в локацията в кв. „Панчарево”. Той подчерта, че личният пример е много важен и трябва да се показва добрият пример. Още 5 локации с участието на студенти бяха организирани в София, където бъдещите висшисти се включиха в инициативата. Организацията предстои да проведе първия си планински поход в неделя, 17 Септември 2023 година, който се организира до Черни връх, Витоша.
• Студентите в гр. Пловдив почистваха териториите на висшите училища и парковите зони в града. Близо 250 чувала бяха събрани от представителите на студентските съвети в града.
• В морската столица Варна бяха почистени 10 локации, а над в инициативата се включиха над 600 доброволци. Почитателите на морето почистваха плажната ивица в град Варна и плаж Камчия в община Аврен, парк Аспарухово. Доброволците събраха битови, строителни и др. видове отпадъци.
• Студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров” за поредна година проведоха мащабна акция в Бургас. Студентите поеха 5 локации на почистване в града и събраха 80 чувала с боклук.
• Студентите в Стара Загора почистваха пространствата в Студентски град и около корпусите на Тракийски университет в града. Над 150 чувала бяха събрани от студентите на Тракийски университет – Стара Загора. Студентите се включиха и с локация на почистване в района на река „Бедечка”, където събраха множество битови отпадъци.
• Силно участие направи и студентската общност в Плевен. Организацията на кампанията беше поверена на студентите в плевенската Алма Матер. Стотици студенти доброволно се включиха в над 15 локации в общината. Стотици чували с битови и строителни отпадъци бяха събрани от студентите в Плевен.
• В град Шумен студентите проведоха инициативата си в парк „Студентски”, където представителите на Студентски съвет на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” показаха инициатива. Най-малкият участник беше Далия на 9 години, която участваше съвместно със своя баща, който е студент във висшето училище. Към студентите се присъединиха и представители на ректорското ръководство.
• Студентите във гр. Велико Търново проведоха кампанията „Да изчистим България заедно” в емблематичните места „Конниците” и части от поречието на река „Янтра”. В инициативата се включиха и представители на академичното ръководство, граждани и ученици от местните гимназии.
• Три локации с участието на студентите в Благоевград бяха проведени в поредното издание на инициативата на БТВ. Близо 150 студенти бяха организирани от Студентски съвет на Югозападен университет „Неофит Рилски”.
• Враца се включи с 92 локации и силно участие на администрацията на всички учебни заведения в общината.

За контакти

02 4414 990