С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Откриха блок 55В на УНСС след проведен ремонт

Откриха блок 55В на УНСС след проведен ремонт

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителство на студентските съвети в Република България – Даниел Парушев присъства на откриването на реновирания блок 55В от Студентските общежития на Университета за национално и световно стопанство.
Председателят на НПСС беше сред официалните гости на събитието. Той, ректорът на УНСС - проф. д-р Димитър Димитров и министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков откриха реновирания блок 55В от студентските общежития на университета. В символичното прерязване на лентата участваха също председателят на Комисията по образование и наука към Народното събрание Красимир Вълчев и министър при започването на ремонта, зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и Илиян Чабуклийски - председател на Студентския съвет на УНСС.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров приветства присъстващите с думите: „Успешният проект за обновяването на трите блока е пример за много добрата екипна работа. Преди три години ние получихме финансиране в размер на 10.5 млн. лв. за реновиране на общежитията и въпреки многото проблеми, успяхме да се справим благодарение на усилията на екипа, на правната дирекция, на управление на собствеността, на помощник-ректора проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, на всички, които бяха в екипа. Не беше лесно. Ние сме преизпълнили това, което сме обещали, защото добавихме към първоначалния проект и нови неща – видеонаблюдение на входовете, детски стаи, читални. Всички усилия са насочени към това нашите студенти да могат да живеят и да учат в едни по-добри условия“.
Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков поздрави ръководството на УНСС за успешно реализирания проект. Той наблегна на факта, че решението за реновиране на общежитията на висшите учебни заведения през 2020 г. е взето, когато Красимир Вълчев е бил министър на образованието. Отбеляза, че сега е гласувано и ново субсидиране за отпускане на 100 млн. лв. за ремонт, реконструкция и обзавеждане на студентски общежития, в рамките на периода 2024 – 2026 г.
„Поздравявам персонално проф. Димитров с това, че УНСС е сред малкото университети, успели да реализират успешно проекта за ремонтите. Факт е, че доста висши училища поради инфлация, ковид криза и други причини не успяха да ремонтират общежитията си. Поздравявам и Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети, защото той беше най-активният в искането на средства за студентски общежития“, каза Красимир Вълчев, бивш министър на образованието и сегашен председател на Комисията по образование в НС.
„Приветствам ви с тази придобивка и съм безкрайно щастлив, че 300 студенти ще бъдат настанени в това ново съоръжение. Казвам ново съоръжение, защото това е като нов току-що построен блок. Това е инвестиция в бъдещето, инвестиция в образованието, в младите хора. Благодарности и към министъра на образованието и към господин Вълчев за новата програма, защото с нея голяма част от общежитията в България ще се обновят“, каза Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

За контакти

02 4414 990