С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Ангел Стойков с награда за принос в спортната дейност

Ангел Стойков с награда за принос в спортната дейност

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Председателят на Националното представителство на студентските съвети в Република България – г-н Ангел Стойков беше награден за принос в развитието на спортната дейност в УНСС. Отличието беше връчено по време на традиционната церемония по закриване на Спортния турнир на УНСС 2024 година, който се провежда под патронажа на ректора – проф. Димитър Димитров.
3Събитието е част от спортния календар на висшето училище и се провежда традиционно всяка година. Тази година събитието започна на 08 Април 2024 година и в една седмица студентите имаха възможност да премерят сили в различни видове спортни дисциплини. Над 450 студенти се включиха в съревноваването за призовите места в дисциплините. Плуване, тенис на маса, шах, фитнес, спортно катерене и футбол бяха част от програмата на тазгодишното издание на спортното събитие.
Студентският съвет на Университета за национално и световно стопанство награди г-н Ангел Стойков за приноса му в провеждането на спортното събитие през годините и за партньорството, което националната студентска организация има към студентската общност на висшето училище. В изказването си пред колегите председателят на НПСС отбеляза, че постиженията на спортистите на УНСС заслужават подкрепата на висшето училище и призова студентското представителство на УНСС да продължи да подкрепя и насърчава спортната активност.
Сред официалните гости на събитието бяха д-р Даниел Парушев – председател на НПСС в мандат 2020-2024 година, ректорското ръководство на УНСС и партньори на събитието.
5
Предстои НПСС да обяви спортен поход за любителите на планинските спортове, в който участие могат да вземат студенти от цялата страна. От 2023 година организацията стартира поредица от инициативи за туристически походи, за да насърчи младите хора към спортна активност.

За контакти

02 4414 990