С мисия за качествено образование!

НПСС Новини

Световният ден на семейството събра студенти и преподаватели на благотворителен пролетен бал в София

Световният ден на семейството събра студенти и преподаватели на благотворителен пролетен бал в София

Печат Е-мейл
(0 гласа)
Студентският съвет на Университета за национално е световно стопанство организира за първи път Благотворителен пролетен бал, на който събраните средства бяха дарени на Фондация „Искам бебе“.
Събитието, в което участваха представилите на ръководството на Националното представителство на студентските съвети събра на едно място студенти и преподаватели от УНСС, както и гости от другите студентски общности.
Каузата на Студентски съвет на УНСС събра над 9000 лв., които ще бъдат дарени, за да бъде даден шанс на семейства с репродуктивни проблеми. Събраните средства ще подпомогнат две двойки да сбъднат своята мечта и да държат в ръцете си най-голямото щастие.

„Била съм на много събития, но това събитие, тази енергия, тези млади хора ме накараха да треперя. Треперих от емоции от радост. Не сдържах сълзите си, защото тези млади хора дариха надежда за живот! Благодаря Ви за прекрасните думи и добротата! Благодаря Ви за човечността! Има надежда!“, коментира Мария Анева – председател на Фондация „Искам бебе“ в социалните медии след събитието.
Балът на Студентски съвет на УНСС беше уважен от Националното представителство на студентските съвети лично от неговия председател – Ангел Стойков, който беше придружен от своите колеги Виктория Карамилева – зам.-председател на НПСС и председател на Студентски съвет на Медицински университет – Пловдив, Преслава Петранова – гл. секретар на НПСС и представител на Национална художествена академия, Мария Андонова – член на Изпълнителния съвет и представител на НАТФИЗ, Симона Михайлова – председател на Студентски съвет на МВБУ, Иван Пенков – председател на Студентски съвет на НСА, Илиян Кордев от ТУ-София, Емилия Хинкова от УАСГ.
„Вдъхновяващо! Така може да се опише чувството от проведеното събитие, което организира Студентски съвет на УНСС. То трябва да бъде припознато от другите колеги, които да почерпят от силата на добротата. Такива събития ме зареждат с много енергия и ми дават повод да се гордея с моите колеги, че вървят в правилната посока. Днешното събитие е втората благотворителна инициатива на Студентски съвет в страната, на която присъствам. По същия начин се чувствах и преди седмици на бала, който организираха от Студентски съвет на Медицински университет – Пловдив. Такива събития трябва да се подкрепят“, коментира Ангел Стойков.
На събитието присъстваха също и председателят на Националното представителство на студентските съвети в Република България в мандат 2020-2024 година – д-р Даниел Парушев и доц. д-р Драгомир Стефанов – административен директор на НПСС в мандат 2006-2010 година.
Събитието беше уважено още от проф. д-р Цветана Стоянова – Зам.-ректор на УНСС, Сергей Миланов – изпълнителен директор на Студентски столове и общежития ЕАД, преподаватели и гости.

За контакти

02 4414 990